Rakennetaan uusiutuva tulevaisuus

Tuulivoima

Tuulivoima on yksi tehokkaimmin hyödynnettäviä uusiutuvan energian tuotantomuotoja teollisessa mittakaavassa.

pexels-markus-spiske-10390893

Tuulivoima

Kuten tiedämme, tuulivoima on liike-energian muuntamista sähköksi mutta harva tulee ajatelleeksi, että se on uusiutuvaa energiaa, joka on peräisin auringon säteilystä. Tuulivoiman hyödyntäminen onkin mitä parhain tapa valjastaa maapallomme energiavirtoja kestävästi ja lisäksi tuulivoima on myös yksi edullisimmista energiantuotantotavoista, eli hyötysuhteeltaan investoinnin arvoista.

Tuulivoiman muutoinkin ylivertaisen vähäiset ympäristövaikutukset voidaan nykyteknologialla ja asiantuntevalla kehitysyhteistyöllä minimoida lähes olemattomiin; voimaloiden tullessa käyttöikänsä päähän ne voidaan purkaa, osat kierrätetään ja alue entisöidä. Tosin järkevämpää on kuitenkin pitää voimalat ajan tasalla, ja päivittää niitä teknologian kehittymisen myötä ympäristöystävällisemmiksi ja energiatehokkaammiksi, mikä palvelee luonnon monimuotoisuuden turvaamisen lisäksi niin maanomistajien kuin energiantuottajien tavoitteita.

Fossiilisten energiamuotojen rajoittaminen ja monilta osin niiden alasajo luovat täysin uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Maailman suurin sijoittajien informaatiopalvelu Bloomberg arvioi pelkästään aurinkoenergian haalivan suurimman osan globaaleista, vuoteen 2040 mennessä tehtävistä energiainvestointimiljardeista. Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n mukaan noin puolet maailman sähköntuotantoinvestoinneista kohdentuu lähivuosina aurinko- ja tuulivoimaan.

pexels-gustavo-fring-4254168
pexels-gustavo-fring-4254168

Myös hyvien tuulien Suomi tarvitsee uusiutuvan energian hankkeita ollakseen energiatuotantomurroksen eturintamassa ja tiennäyttäjä tulevaisuuden uusiutuvassa energiakentässä. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia niin investoijille kuin yksityisille, ja kuntatason maanomistajille

Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä,
soveltuuko alue tuulivoiman tuotannolle

Mikäli sinulla on mielestäsi tuulivoiman tuotannolle sopiva maa-alue hallussasi, ota yhteyttä meihin, niin asiantuntijamme selvittävät soveltuuko alue tuulivoiman tuotannolle.