Rakennetaan uusiutuva tulevaisuus

Aurinkoenergia

Aurinkoenergia on auringon säteilyenergian hyödyntämistä sähkö- tai lämpöenergiana. Yleensä termillä viitataan säteilyenergian hyödyntämistä aurinkokennojen tai aurinkokeräimien avulla, jotka ovat jo tuttu näky monen talon katolla.

pexels-markus-spiske-10390893

Aurinko paistaa myös pilviselläkin säällä

Aurinkoenergia on energiapotentiaaliltaan kuitenkin maailman suurimpia mahdollisuuksia, myös Suomessa! Vaikka aurinko ei aivan joka päivä paistakaan, paneelit pystyvät keräämään aurinkoenergiaa pilviselläkin säällä. Tuulialfa kehittääkin potentiaalisia merkittävän kokoluokan kotimaisia hankealueita.

Jatkuva teknologinen kehitys aurinkosähköpaneeleissa on johtanut siihen, että hankkeiden €/MWh-hinta on laskenut jopa merkittävästi alle perinteisten voimantuotantotapojen alle.

pexels-gustavo-fring-4254168

Suomessa aurinkovoimaa hyödynnetään jo monin eri tavoin, ja lukuisia hankkeita on jo käynnissä ilman erillisiä tukia, joita on muilla energiantuotantomuodoilla. Nämä hankkeet ovat pääosin omaan käyttöön suunnattuja hankkeita, jolloin sähkön tuottajan ei tarvitse maksaa sähköveroa eikä sähkönsiirrosta aiheutuvia kuluja.

pexels-gustavo-fring-4254168

Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä,
soveltuuko alue aurinkovoiman tuotannolle

Jos sinulla on mahdollinen hankealue (esim. poistuva turvesuo) (hehtaareja) ja ennen kaikkea tarvetta ja tahtoa tuottaa sähköä omaan käyttöösi merkittävässä kokoluokassa, ota yhteyttä, niin asiantuntijamme selvittävät yhdessä sinun kanssasi, soveltuuko alue aurinkovoiman tuotannolle.